dissabte, 10 de juny del 2017

Dia Internacional del Refugiat. 10 juny


    En els darrers anys, el nombre de refugiats global ha anat augmentant a causa de les guerres, les crisis humanitàries o els governs autoritaris.


     Tot i que la majoria dels refugiats es concentren en països en vies de desenvolupament, alguns busquen el seu refugi a països europeus a través del procediment de sol·licitud d’asil. La Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats, aprovada el 1951 per Nacions Unides, defineix les normes que garanteixen l’asil i ha estat ratificada per 147 estats.

   Segons l’Agència de Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR), un refugiat és una persona que “a causa de temors fundats de ser perseguit per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un determinat grup social o opinions polítiques es trobi fora del seu país de nacionalitat i no pugui, o a causa d’aquests temors, no vulgui acollir-se a la protecció de tal país”.




Informe de l'any 2015 65,3 milions de persones desplaçades per la força al món. Si totes aquestes persones desplaçades forçosament fossin un país, seria el número 21 en el rànquing mundial!!!!


Hi ha diversos tipus de persones desplaçades per la força. Però tots tenen alguna cosa en comú:
  • Refugiats. Els refugiats són nostra principal prioritat i ens preocupem per ells en tots els racons del món.
  • Sol·licitants d'Asil: Els sol·licitants d'asil necessiten ajuda i assessorament mentre s'aplica l'estatut de refugiat.
  • Desplaçats Interns:  Persones que fugen de les seves llars per causes semblants a les quals motiven la fugida dels refugiats, però que no creuen una frontera internacional.
  • Apàtrides: La vida sense una nacionalitat. Milions de persones al voltant del món es troben atrapades en un limb jurídic i no són considerades com a nacionals per cap país afectant el gaudi dels seus drets bàsics.
  • Retornats: Els repatriats són els que aconsegueixen tornar a casa - la millor solució duradora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada