divendres, 29 de març del 2019

Projecte Burkina Fasso

    "Hem començat un projecte per ajudar a la gent de Burkina Faso, un dels països més pobres d'Àfrica. Va venir una cooperant de l'associació Pa i Mel de sa Pobla (que col.labora amb el Fons Mallorquí de Solidaritat) i ens va explicar com viu la gent allà, quins problemes tenen, com sobreviuen l'extrema pobresa que soporten... 

   Només va poder fer dues sessions amb alguns grups de 3r i 4t perquè no tenia més disponibilitat però ens va deixar moltes de fotos que ara podem usar els professors d'aquests nivells per animar als nins i posar en marxa activitats per recollir doblers.

   El projecte es fa a l'assignatura d'anglès i els alumnes col.laboraran decidint ells mateixos el que volen fer per recaptar doblers. De moment el que hem decidit és posar una paradeta de menjar 1 dia a la setmana el temps del primer pati. Tal vegada també se puguin oferir altres productes segons la implicació dels nins. Això donarà peu a activitats orals i escrites de tot tipus en anglès per preparar l'activitat (recollida d'informació, cartells, investigació...)

   La comissió de solidaritat ha cercat un projecte que ja està en marxa i que necessita més doblers per acabar-se, la construcció d'un laboratori clínic i un menjador a un centre sanitari de Tenado, regió de Burkina Faso on fa feina el Fons Mallorquí.

  També acabam de rebre el telèfon i l'adreça de l'únic institut de secundària de la zona i esperam poder intercanviar cartes amb ells en anglès.
Esperam que quan començi la paradeta de menjar tothom col.labori comprant o duent menjar.
Si voleu més informació sobre el projecte podeu entrar a la pàgina del Fons Mallorquí.

Si hi ha pares o mares que vulguin col.laborar en la paradeta, venent o duent menjar o altres objectes vos podeu posar en contacte amb jo. En principi serà els dijous i durarà segons l'interès dels nins i l'èxit."

Carmen Galmés, Coordinadora de Solidaritat 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada