Només cal imaginació i ganes de canviar el món.
Feis-li una ullada a aquests invents i comenta el seu ús i utilitat
Més informació: La Bioguía
- Bomba de bambú amb pedals. Dissenyada per l'enginyer noruec Gunnar Barnes, utilitza el pes i la força d'una persona per extreure aigua de fins a 7 m de profunditat. El dispositiu consta de dos cilindres que contenen un pistó i una vàlvula cadascun. En moure els pedals, es mouen els pistons, la qual cosa fa pujar l'aigua.
- ReMotion. Pròtesi per recuperar la mobilitat. És una pròtesi dissenyada per estudiants d'enginyeria de la Universitat de Stanford per ser molt més duradora que les convencionals. El seu cost de 20 dòlars (uns 260 pesos) és accessible per a les persones de baixos recursos. Aquest invent els permet agenollar-se, ajupir-se i continuar amb la feina de casa. De moment, aquesta invenció és provada a Índia, Indonèsia i Guatemala.
- Llum Moser.Va idear un llum en el 2002 amb una ampolla plàstica, aigua i clor, que funciona per refracció de llum solar. La intensitat del Llum Moser és aproximadament 60 watts i no emet CO2. Són de fàcil construcció i instal·lació. Va ser creada per les constants apagades que hi havia a Brasil i il·lumina gratis moltes llars al món.
- Tambor digital (digital drum) Dissenyat per UNICEF Uganda, és una plataforma realitzada amb dos bidons de metall reciclats i soldats entre si. Consta de dos ordinadors portàtils, teclats resistents a l'aigua i panells solars. No necessita energia elèctrica per funcionar i conté informació sobre salut, educació, capacitació laboral , compta amb connexió a Internet.
- Bici-Licuadora, Bici-Molino, o Bici-Bomba. Usar parts de bicicletes usades per construir Bicimàquines. Amb el pedaleig aconseguim l'energia necessària per bombar aigua, desgranar blat de moro o fer que funcioni una liquadora.
- Soccket. Enginyosa pilota creada per Jessica Matthews i Julia Silverman, dues llicenciades a Harvard. Van pensar que sent el futbol l'esport més practicat del planeta podien instal·lar uns acumuladors d'energia dins d'una pilota perquè es recarregués amb les puntades i poder aprofitar aquesta energia posteriorment. Llavors van inventar el soccket, una pilota que, jugant 15 minuts amb ell, és capaç d'acumular energia dins per endollar-li un llum LED i generar hores de llum, vitals a les zones del planeta on famílies senceres no tenen encara accés a ella. Un 25% dels nens del món encara no tenen accés a la llum.
- Zeer Pot Fridge, Refrigerador africà. Refrigerador sense electricitat. Consisteix a col·locar un atuell dins d'una altra més gran i omplir l'espai entre elles amb sorra mullada i cobrir la part superior d'elles amb un drap humit. Quan l'aigua s'evapora, s'extreu la calor de l'atuell interior, la qual cosa ajuda a mantenir la seva temperatura interna.
- Atrapaboires. La idea consisteix que les petites gotes de la boira quedin adherides en els fils de les malles per després re-dirigir-les i acumular-les en uns dipòsits.
- Arquitectura amb sentit social. Existeix un moviment global d'arquitectes que treballen per millorar el món. Un exemple és MASS (Model d'Arquitectura al Servei de la Societat), una organització formada per arquitectes d'Harvard. Van construir l'hospital de Butaro, Rwanda, amb especialistes en malalties infeccioses. Van trobar noves i barates formes de reduir malalties, com la transmissió del virus de la tuberculosi. Van començar col·locant l'hospital en una zona amb vent, aprofitant-ho per generar energia, i van construir finestres proporcionals a la grandària de cada habitació. També van canviar la disposició dels llits. En el disseny de l'hospital van usar materials locals. L'hospital va ser inaugurat en 2011 i en el seu primer any va rebre a 21.000 pacients. En l'actualitat, treballen 270 habitants de la regió.
- RUFT. (Ready to use Therapeutic Food. Preparat alimentós contra la malnutrició infantil. Ideat per Mark Manary, de l'escola de medicina de la Universitat de Washington. Es presenta en dosi de 100 grams, en sobres envasats al buit i amb una aportació calòrica mínima de 500 Kcal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada