dimecres, 25 de maig de 2016

El racisme i els esports.


    Els esports i els drets humans comparteixen molts valors i objectius fonamentals. Els principis que sustenten la Carta Olímpica, com la no discriminació i la igualtat, són la base dels drets humans: «l'objectiu de l'Olimpisme és posar sempre l'esport al servei del desenvolupament harmònic de l'home, amb la finalitat de promoure una societat pacífica i compromesa amb el manteniment de la dignitat humana».

    Segons l'Oficina de les Nacions Unides sobre l'Esport per al Desenvolupament i la Pau, les activitats esportives ben concebudes, les que incorporen els millors valors de l'esport,
  1. l'autodisciplina, 
  2. el respecte a l'adversari, 
  3. el joc net i el treball en equip,
 poden ajudar a integrar als grups marginats i ensenyar a les persones els valors necessaris per prevenir i resoldre tensions i conflictes socials.

     En 2001, la Declaració i el Programa d'Acció de Durban Document PDF va consagrar el ferm compromís de la comunitat internacional per combatre el racisme, la discriminació racial, la xenofòbia i les formes connexes d'intolerància en el plànol nacional, regional i internacional i va instar als Estats al fet que, en cooperació amb les organitzacions intergovernamentals, el Comitè Olímpic Internacional i les federacions esportives internacionals i regionals, intensificar la lluita contra el racisme en els esports.

    També el Consell de Drets Humans de l'ONU va instar als Estats a prevenir, combatre i fer front a totes les manifestacions de racisme, discriminació racial, xenofòbia i formes connexes d'intolerància en el context dels esdeveniments esportius en la seva resolució de 2010
.ONU 

Activitats:
  • Cercar i comentar notícies actuals de racisme i esports a la premsa nacional.
  • Visionar la pel·lícula: Invictus (Clint Eastwood, 2009)
  • Visionar la pel·lícula: El héroe de Berlín (Stephen Hopkins; 2016)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada