dimecres, 8 de febrer de 2017

Sufragistes


 Sufragistas (2015)
    "Anglaterra, principis del segle XX. Anys abans que esclati la Primera Guerra Mundial, les dones exigeixen els seus drets polítics, més concretament el dret a votar. Les sufragistes angleses estan dividides entre les quals defensen les protestes pacífiques, i les que lluiten contra el govern sense pietat.

    En aquesta història sobre els primers moviments feministes, trobem a Maud Watts (Carey Mulligan), una jove lluitadora de la classe obrera, explotada en una bugaderia des de nena. En veure que la seva protesta de manera pacífica no té resultats, Maud decideix radicalitzar-se fins al punt d'utilitzar la violència per forçar el canvi i aconseguir el dret al vot. En la seva lluita per la dignitat i la de les seves companyes, la jove no posarà solament en risc el seu treball, la seva família i la seva llar, sinó també la seva pròpia vida." (sensacine)Sufragisme: 1. Moviment per a la consecució del sufragi universal.
                     2. Moviment feminista per a la consecució del vot.

 Qüestionari:
  • Perquè volien les dones tenir el dret a votar?
  • Quin problema té la protagonista quan el seu marit la treu de casa? Tenen els mateixos drets el marit i la dona dins el matrimoni?
  • Creus que és important el vot universal? Perquè? 
  • Quan van aconseguir les dones el dret al vot a Anglaterra? i a Espanya?
  • Encara hi ha països on les dones no poden votar? I els homes?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada