dimarts, 28 de novembre del 2017

Giving Tuesday

https://www.givingtuesday.org/sites/default/files/2017-09/STACKED.png
   
Què és?
 #GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L'objectiu és dedicar un dia a tot el món, aquest any el 28 de novembre, a celebrar l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc.

Història
     En 2012 es va crear a EUA el moviment anomenat #GivingTuesday (dimarts per donar) com a alternativa als dies previs, coneguts com Black Friday i Cyber Monday, que promouen les compres abans de Nadal. En la seva primera edició, milers d'organitzacions i persones es van unir per col·laborar en accions solidàries.

Henry Timms i Asha Curran, els creadors de la proposta del Giving Tuesday / MARC ROVIRA

      "Gairebé 1.400 milions d’euros és el calaix que preveien fer els establiments comercials espanyols en només 24 hores divendres, coincidint amb el Black Friday. La suma pot seguir pujant avui amb el Cyber Monday, una altra data entregada a les compres -aquest cop, tecnològiques i per internet- que també arriba dels Estats Units. El parèntesi a aquesta febre consumista prenadalenca arribarà demà, amb la campanya de rèplica del món de la cooperació i del tercer sector, batejada com Giving Tuesday -un “dimarts per donar”- que busca la mobilització dels ciutadans, en aquest cas, per fer una contribució a alguna causa solidària. 

      El missatge del Giving Tuesday és subratllar la capacitat de “donar” de cadascú, expliquen a l’ARA els seus creadors, Asha Curran y Henry Timms, que van impulsar la idea als Estats Units el 2012 com una resposta a la incitació al consum consolidada en el calendari nord-americà amb dies com el Black Friday i el Cyber Monday." (ARA)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada