dilluns, 11 de febrer del 2019

La vacuna del bon tracte

 

Unicef  ens planteja una interessant activitat:
A l'escola fora de perill. Aquesta guia se centra en la prevenció com a forma de protecció davant la violència. Creiem que cal vacunar-ne tota la societat, aconseguir que cada persona hi reflexioni, que sigui capaç de veure la violència que ens envolta i que afecta milers d’infants cada dia, molts a les nostres aules i els nostres barris.

     

   La guia inclou activitats, idees i recursos per desenvolupar propostes educatives a l'aula relacionades amb la pau, el bon tracte i la no-violència, adaptades als diferents nivells educatius.
    La violència ha de ser fora dels centres educatius i cal que ho reconeguem i promoguem. No obstant això, si volem impulsar una educació en drets d’infància, ens hem d’esforçar d’anar més lluny. No és possible una escola lliure de violència en una cultura violenta, i per aconseguir una societat respectuosa de la pau i de la convivència, l’educació és clau. L’educació pot ser la vacuna contra la violència que tots esperem.



  1. Treball a l'aula ( fitxa i guia) Doneu forma al vostre violentovirus i creeu la vostra vacuna del bon tracte.
  2. Posada en pràctica al centre. Perquè la vostra vacuna sigui efectiva, cal difondre-la. Descarrega't la cartilla de vacunació personalitzada de la vostra aula o grup, amb el manifest que conté els vostres compromisos de pau i bon tracte i les tiretes que posareu a tothom a qui aconseguiu vacunar en la vostra campanya. Pots personalitzar aquí el vostre PDF perquè sigui únic i irrepetible.
Conceptes clau: Pau, no violència, resolució pacífica de conflictes, bon tracte, intolerància discriminació, imatges, estereotips, igualtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada