dimarts, 26 de novembre del 2019

Ens visita el Batle de Ténado

    "Dia 26 de novembre vàrem rebre la visita del batle de la zona de Tenado, a Burkina Faso.  El curs passat vàrem començar a col.laborar amb aquest país, vàrem dedicar la meitat de la recaptació de totes les activitats de solidaritat (berenars, cursa solidària...) a una escola seva.

   Quan vàrem saber que el batle venia a Mallorca, convidat pel Fons Mallorquí de Solidaritat, vàrem trobar que era ideal que visitàs l'escola i explicàs de primera mà la situació que tenen allà.
 
   El batle va venir acompanyat de la representant de l'associació Pa i Mel, que col.labora amb el país directament i la del Fons Mallorquí que també té un programa d'ajuda.

   Crec que tots els assistents vàrem trobar el col.loqui molt interessant.  Ell va començar donant les gràcies als nins de 4t i va confirmar que amb la nostra aportació havien comprat bancs per les aules i diccionaris. A continuació els alumnes li varen fer preguntes que havien preparat amb antelació sobre diferents aspectes de Burkina: recursos del país, problemàtica, les escoles, el transport, la dieta, la sanitat, les dones... els assistents varen quedar molt impactats amb la informació que ens va donar i noltros vàrem prometre continuar ajundant-los.  Ara un dels seus projectes és començar una biblioteca, ni els alumnes ni els professors tenen cap llibre de texte ni de lectura, només tenen l'explicació del professor (amb classes super nombroses).
   Vàrem acabar fent unes fotos de record i donant-lis uns llibres en francès per a què puguin fer realitat la nova biblioteca. També vàrem rebre unes cartes dels nins contestant les que nosaltres havíem enviat l'any passat que ara els repartirem.

   Vull donar les gràcies als professors que varen ajudar a organitzar la xerrada i als nins de cuina que varen preparar uns dolços per ells. També als nins que varen col.laborar en els berenars l'any passat i que ara han vist que els seus esforços han arribat de veres." Carme Galmés, Coordinadora de la Comissió de Solidaritat.
 

"El Sr. Yoma Batiana, batle de Ténado (Burkina Faso) ja és a Mallorca. Després de presentar-se a l'equip del Fons Mallorquí, ha estat rebut per les autoritats de l'Ajuntament de Muro i tot seguit ha oferit una xerrada a un grup d'alumnes de l'IES Puig de Sa Font (Son Servera), on l'han rebut amb entusiasme. (Facebook, Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació)

   Si voleu saber més sobre els projectes del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació duits a terme a Burkina Faso, clicau aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada