dimecres, 2 de març del 2022

Nadia Ghulam

   

   Una xerrada impactant i emocionant. Na Nadia Ghulam, escriptora i activista afgana, explicà a n’aquesta xerrada al teatre de Son Servera com es va haver de fer passar pel seu difunt germà per evadir les estrictes prohibicions del règim talibà contra les dones. Al seu llibre “El secret del meu turbant” recull les seves vivències. Alguns alumnes i professors de l’IES Puig de sa Font van poder-hi assistir, tot un privilegi poder escoltar-la en primera persona.


    La Nadia Ghulam Dastgir va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985. La seva vida, com la de tantes altres dones afganeses, està marcada per les conseqüències d’una cruenta guerra civil, de la fam i del règim talibà. Però tals adversitats no van poder frenar-la i la Nadia va aconseguir tirar endavant gràcies al seu enginy i coratge, fent-se passar per un noi durant deu anys per així poder alimentar la seva família.

   Va ser el seu caràcter sociable el que la va portar a col·laborar amb una ONG a través de la qual va arribar a Catalunya, la seva nova llar.

ONG: Ponts per la pau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada