diumenge, 20 de març del 2016

Campañes publicitaries antiracistes


  • Racisme: Doctrina que propugna la inferioritat d’unes races o ètnies humanes respecte a les altres, en virtut de la qual se’n justifica la discriminació, la segregació social, l’explotació econòmica, etc. 
  • Xenofòbia: Odi als estrangers.
     En realitat, el racisme no és una altra cosa que una de les tantes formes de discriminació amb la qual ens podem trobar i enfrontar les persones. És motivada específicament per qüestions racials tals com el to de pell, aspecte físic, lloc d'origen, situació soci econòmica, entre unes altres i per les quals unes es consideren superiors a unes altres. 
 
     Encara que molt s'ha fet en els últims anys en contra del racisme i la xenofòbia, la veritat és que ambdues xacres segueixen estant molt presents en la societat actual.

    La publicitat ha exercit en múltiples ocasions de propagador de conceptes o situacions racistes,  però s'està tractant de canviar aquesta actitud discriminatòria. Amb la següent recopilació d'anuncis es pot demostrar que aquesta disciplina pot també deixar ser la pitjor enemiga del racisme i la xenofòbia:





Comenta amb els teus alumnes les diferents campanyes publicitàries i després visualitza el vídeo que teniu a continuació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada