dissabte, 5 de març del 2016

Ajuda als refugiats de Siria.

Oscar Camps
"Tot va començar amb unes fotos que van aparèixer en xarxes socials de quatre nens ofegats en una platja. Pensem: si nosaltres ens dediquem a això i ho fem a les nostres platges, per què allí s'estan morint i ningú els ajuda?" Oscar Camps, director de Proactiva Open Arms.

 "El primer que fem és estabilitzar el pot i intentar desembarcar als nens. Alguns grups mantenen la calma, però en uns altres condeix el pànic i tots els tripulants volen deixar l'embarcació alhora, moltes vegades trepitjant als nens involuntàriament en intentar sortir precipitats. Per això, per a nosaltres treure als nens en primer lloc és prioritari."

Entrevista a TV3: Històries solidàries a Siria, 29/09/2015


La travessia
    "La seguretat per terra de les fronteres des de Turquia està augmentant. No els queda més opció que emprendre un viatge per mar. Per arribar a Lesbos, els pots comencen la travessia al canal nord de Turquia. Hi ha uns 9 km de distància. Per arribar a Chios, hi ha diferents rutes des d'Alaçatı o Çeşem. La distància és d'uns 10-20km. El temps de navegació, si les condicions anessin òptimes, seria d'uns 90 minuts. Però no ho són."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada