dimecres, 21 de març del 2018

Les dues cares del món

De l'Associació Pa i Mel ha vingut n'Ada Siquier a fer-nos un taller anomenat Les dues cares del món, als alumnes de 1r d'ESO.

Qui són Pa i mel?
 ASSOCIACIÓ PA I MEL Pa i mel..., de mel i sucre...   Expressions tan presents en els records de tothom, quan els infants més grans deixaven jugar els més petits però sempre a les seves ordres i sense deixar-los volar pel seu compte, és el terme que ha triat l’associació per a representar la seva tasca, la d’atendre els « pa i mel » de la societat. L’associació Pa i Mel és una entitat sense ànim de lucre, que va néixer l’any 1996 i que intervé en l’àmbit social, per atendre els col·lectius més desfavorits.

L’objectiu principal és desenvolupar tot tipus de programes, accions i mesures encaminades a millorar el nostre entorn i atendre les necessitats socials dels sectors i col·lectius més vulnerables, treballant contra la discriminació i l’exclusió social, per la igualtat d’oportunitats, la inserció i la convivència.

El taller: Les dues cares del món
     Tracta sobre la realitat del comerç i les desigualtats  Nord-Sud. Els alumnes estan separats en 5 grups i han de fer quadrats amb una mida preestablerta amb el material que se'ls dona. Un observador i un negociador per grup han d'observar i aconseguir material dels altres grups si és necessari...
     La metodologia és molt pràctica i dinàmica, basada en la participació dels alumnes. Mitjançant aquest taller prenen consciència de les desigualtats econòmiques al món  i les seves repercussions socials.


Produint

Negociant

Negociant



Produint



Negociant

Prenent mesures del quadrats
Comptabilitzant la producció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada