dilluns, 19 de març del 2018

Electrònica ètica

Vàrem tenir el plaer de rebre a Lucía Muñoz de ISF Islas Baleares. Ens va xerrar sobre Electrònica Ètica.
    Enginyeria Sense Fronteres és una associació de cooperació per al desenvolupament multidisciplinari, formada per professionals, docents i estudiants, que treballa per garantir l'accés universal als serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l'enfortiment de les poblacions del Sud, respectant sempre les aracterístiques culturals i tècniques.




     D'on venen les matèries primeres per fer els nostres aparells electrònics? Què passa amb els aparells que ja no empram? Hem de canviar cada any d'aparell electrònic? Què és l'obsolescència programada? Què podem fer nosaltres per canviar la situació actual?...


Si voleu indagar més obre aquests temes podeu visionar els següents documentals de TVE: 
  • Comprar, tirar, comprar. La secreta historia de la obsolescencia programada. Bateries que es 'moren' als 18 mesos de ser estrenades, impressores que es bloquegen en arribar a un nombre determinat d'impressions, bombetes que es fonen a les mil hores... Per què, malgrat els avanços tecnològics, els productes de consum duren cada vegada menys?
  • Ciberbasura sin fronteras. Quan comprem un nou ordinador o canviem de mòbil, no ens parem a pensar què ocorre amb aquesta quantitat d'escombraries electròniques que els països més desenvolupats generen constantment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada