dijous, 13 d’abril del 2017

Dia Internacional del petó. 13 d'abril

El petò: Robert Doisneau
        Tot i no estar reconegut en el llistat de dies internacionals de les Nacions Unides el dia 13 d'abril és el Dia Internacional del Petó. 

     El Dia Internacional del Petó  va sorgir gràcies al petó més llarg de la història, que va durar 58 hores i que va ser protagonitzat per una parella tailandesa durant un certamen. La parella, d'aquesta forma, trencava el seu propi rècord de 46 hores consecutives, aconseguit el 13 d'abril de l'any anterior. (Wikipèdia)

El primer petò al cinema:



Els beneficis de fer petons

Els petons redueixen el dolor, reforcen el sistema immunitari i ajuden els éssers humans a sobreviure. És el que conclou un estudi dels hospitals Quirónsalud de València i Torrevella, presentat aquest dimecres amb motiu del Dia Internacional del Petó, que se celebra cada any el 13 d'abril.

Marina Sangonzalo, psicòloga de l'hospital Quironsalud de València, ha remarcat que fer petons allibera endorfines i hormones lligades a la tendresa i l'afecte, com la dopamina i l'oxitocina. Sangonzalo destaca que el petó "és el gest d'afecte més utilitzat entre les persones, tot i que no és exclusiu dels humans", perquè diversos animals se'n fan, des dels ximpanzés als elefants.
"Quan fem petons podem moure fins a 36 músculs i el batec del nostre cor pot passar del repòs fins a l'agitació en breus instants"

divendres, 7 d’abril del 2017

XII Cursa Solidària. 2017

Gràcies  a tots els participants per una jornada de festa, esport i solidaritat!!!!
 Hem recaptat 1162€
   D'aquest doblers 1000€ es destinaran a Nicaragua a travès del Fons Solidari Mallorquí, al programa que recolzam conjuntament amb l'Ajuntament de Son Servera: Cooperació amb centres educatius a Madriz.
Escoles de la Comarca: 6è
3rs i 4ts d'ESO

1rs i 2ns d'ESO

De Llevant a Grècia pels refugiats

Els alumnes de 3r d'ESO i els de FPB-1 varen gaudir de la xerrada feta per Margalida Llull i Catalina Brotard.





"Som un grup de quatre joves d’Artà i Capdepera que vàrem anar a Grècia per ajudar als camps de persones refugiades amb la col·laboració d’Artà Solidari. Catalina Maria Brotad, Damià Jaume, Pere Francesc Llull i Marga Llull passàrem uns dies a Atenes i unes setmanes a l’illa de Quios.


dijous, 6 d’abril del 2017

dissabte, 1 d’abril del 2017

Mallorca Amiga

  • Quan i perquè va néixer?
     En 1996 un grup d'amics, en la seva majoria docents d'Institut, es van llançar a recolzar la idea de Nancy Matamoros: associar-se a Mallorca per fer-se veu dels sense veu als països del Sud, buscant per a ells, condicions de vida dignes.
  •  Què objectiu persegueix?
     Sense desconèixer les grans i urgents necessitats de la població dels països del Sud, el seu treball se centra gairebé exclusivament a donar suport a la dona en aquells llocs en els quals està discriminada per l'home, i els seus drets són vulnerats.


  • En quins llocs treballa? 
     Actualment desenvolupa projectes als següents països:
          Àfrica: Burkina Faso
          Amèrica Central: Nicaragua, Hondures, Cuba, Haití, Guatemala
          Amèrica del Sud: Colòmbia, Equador
  • Quins són les seves fonts de finançament?
  1. Petita aportació anual de persones per apadrinament d'ancianes, nenes i col·lectius.Aportacions per a projectes de desenvolupament i emergència a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i la Direcció general de Cooperació de Balears.
  2. Donatius d'algunes empreses i associacions.
  3. Mercats ambulants, fires, festes… organitzats amb finalitats específiques
  • Quines necessitats va atendre “Mallorca Amista” en 2016, entre d'altres?:
     Apadrinar nines.
     Les persones que prefereixen apadrinar nenes ho fan també amb una aportació anual que es destina perquè elles puguin assistir a l'escola, millorar la seva alimentació i atendre necessitats bàsiques de salut, higiene i vestuari.
Burkina Faso