divendres, 7 d’abril del 2017

De Llevant a Grècia pels refugiats

Els alumnes de 3r d'ESO i els de FPB-1 varen gaudir de la xerrada feta per Margalida Llull i Catalina Brotard.





"Som un grup de quatre joves d’Artà i Capdepera que vàrem anar a Grècia per ajudar als camps de persones refugiades amb la col·laboració d’Artà Solidari. Catalina Maria Brotad, Damià Jaume, Pere Francesc Llull i Marga Llull passàrem uns dies a Atenes i unes setmanes a l’illa de Quios.



Tot començà amb la inquietud i preocupació per tota la gent que està fugint de la guerra i no troba un asil digne a Europa. Aquesta preocupació compartida va fer que d’estones de xerrar-ne informalment sorgís una iniciativa compartida per a tots: anar a Grècia a donar un cop de mà a les ONG que atenen els refugiats.

El nostre principal objectiu des del principi és dignificar la vida de les persones que vénen a Europa després de fugir de casa seva i humanitzar el conflicte, fent veure que són persones amb cara i noms i no simples números, i es mereixen tenir els mateixos drets. L’interès és anar més enllà de fer de voluntaris, sinó també i sobretot intentar transmetre informació directa de la realitat més enllà de les poques notícies que es van rebent des dels grans mitjans de comunicació.

Per això, ara, la idea d’aquest projecte és posar de manifest la situació que viuen aquestes persones quan arriben a Europa. Per això, duim a terme xerrades a les escoles i instituts de Mallorca i altres actes per a difondre i conscienciar sobre aquesta problemàtica.

Aquestes xerrades i exposicions pretenen ser un intent de plasmar la realitat que coneguérem nosaltres quatre durant la nostra curta estada a Grècia tant a la ciutat d’Atenes, on passàrem uns dies, i a l’illa de Quios posteriorment. Són també una manera d’apropar la ciutadania de les illes i els més joves a la situació que pateixen aquestes persones i posar-nos a la seva pell: els sentiments que s’apoderen d’elles quan veuen que el seu futur ha quedat esborrat i n’han de construir un de nou incert. L’arribada a Europa, en lloc de ser finalment l’inici d’una vida normal i el final del patiment i la inseguretat de la guerra, és la continuació d’un camí infinit de murs, violència i vulneració dels drets humans."

Refugiats a l'illa de Quios from Aleix Castells on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada