dijous, 13 d’abril del 2017

Dia Internacional del petó. 13 d'abril

El petò: Robert Doisneau
        Tot i no estar reconegut en el llistat de dies internacionals de les Nacions Unides el dia 13 d'abril és el Dia Internacional del Petó. 

     El Dia Internacional del Petó  va sorgir gràcies al petó més llarg de la història, que va durar 58 hores i que va ser protagonitzat per una parella tailandesa durant un certamen. La parella, d'aquesta forma, trencava el seu propi rècord de 46 hores consecutives, aconseguit el 13 d'abril de l'any anterior. (Wikipèdia)

El primer petò al cinema:



Els beneficis de fer petons

Els petons redueixen el dolor, reforcen el sistema immunitari i ajuden els éssers humans a sobreviure. És el que conclou un estudi dels hospitals Quirónsalud de València i Torrevella, presentat aquest dimecres amb motiu del Dia Internacional del Petó, que se celebra cada any el 13 d'abril.

Marina Sangonzalo, psicòloga de l'hospital Quironsalud de València, ha remarcat que fer petons allibera endorfines i hormones lligades a la tendresa i l'afecte, com la dopamina i l'oxitocina. Sangonzalo destaca que el petó "és el gest d'afecte més utilitzat entre les persones, tot i que no és exclusiu dels humans", perquè diversos animals se'n fan, des dels ximpanzés als elefants.
"Quan fem petons podem moure fins a 36 músculs i el batec del nostre cor pot passar del repòs fins a l'agitació en breus instants"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada